Tűzpirosak

  • rubin

Féldrágakő és drágakő minőségű rubinok is léteznek, habár utóbbi igencsak drága, akár a gyémánt árát is meghaladhatja. A rubin színe összetételtől, lelőhelytől függ, legkedveltebb azonban a rendkívül telt, vörös színű változat. Ezt az árnyalatot egyébként a benne lévő krómtól nyeri. A kő erőt, bátorságot, önbizalmat ad, továbbá segít harmonikussá válni.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK
  • gránát

A leggyakrabban élénkvörös vagy barnásvörös színben fellelhető gránátot már a középkorban is ismerték. A harcosok talizmánként viselték a pajzsukon, vagy a kardjuk markolatába rakatták, hogy megvédje őket a sérülésektől. A gránát életerővel tölti fel a testet, segít az önfejlesztésben, kitartást és akaraterőt ad, viselője sikerre viheti terveit.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK
  • jáspis

Sokféle változata van, egyik közülük a vörös jáspis. Védelmező, gondoskodó hatású kő. Türelemre, tisztább megfigyelésre tanít, elnyeli a negatív energiákat, erősíti az életösztönt. Ahogy a piros kövekről általában elmondható, ez is serkenti a vérkeringést és vitalizál.

FORRÁS: ETSY
FORRÁS: ETSY

Hófehérek

  • hegyikristáy

A gyógyító kövek közül is kiemelkedik, ugyanis fokozza a többi kő hatását, és önmagában is segíti a test szinte minden funkcióját: nincs olyan baj, amire ne hatna pozitívan. Harmonizáló hatású és erősíti az immunrendszert. A tiszta energiát jelképezi, a negatív energiákat is pozitívval tölti fel. Egyensúlyt teremt és erőt ad. A hegyikristály legfőbb lelőhelyei az Alpokban vannak, ahol századok óta apáról fiúra szálló mesterség a kristály-keresés.

FORRÁS: ETSY
FORRÁS: ETSY
  • magnezit (howlit)

Magnezit de howlit néven is emlegetik ezt a különleges fehér követ, ami többek között nyugtató hatású. A nyugalom kövének is nevezik: szembesít a gondolatainkkal, segít rendet rakni közöttük, lelkileg és testileg is egyfajta méregtelenítésre ösztönöz. Éppen ezért a súlyproblémákkal küzdő embereknek is a segítségére lehet.

FORRÁS: ETSY
FORRÁS: ETSY
  • fehér jáde

A jáde kő legtöbbször zöldes színű, de fehér változata is létezik. A Távol-Keleten már réges régen is szerencsehozó amulettként viselték, de ékszereket, használati tárgyakat, faragványokat is készítettek belőle, és a fehér színű változatot kedvelték leginkább. A jáde a béke köve. Megnyugtatja az elmét, segít a tudatalatti szorongások feloldásában, illetve megbékélni önmagunkkal. A fehér jáde a döntéshozatalban is segítséget nyújt.

FORRÁS: ETSY
FORRÁS: ETSY