Csíkos

Kend le a körmeidet alaplakkal, amikor megszáradt, jöhet rá egy piros lakk, majd újabb száradás után egy csillámos piros réteg. Kend le fedőlakkal a már így is csodaszép karácsonyi hangulatú körmeidet. Ezután különböző vastagságú csíkokat ragassz a körmeidre, ha nincs speciális, manikűrözéshez használatos ragasztócsíkod, maszkoló szalagból is vághatsz ki ilyeneket. Enyhén átlósan ragaszd fel a körmeidre, majd egy szivacsra tegyél a fehér lakkodból és nyomkodd rá a körmeidre. Legalább két rétegben vidd fel ilyen formában, ugyanis minden lakk két réteg után mutatja azt a fedést, amire szükség van. A csíkokat lehúzva kirajzolódik a karácsonyi minta. Egy körömlakklemosóba merített fültisztító pálcikával tisztítsd meg körben a körömágyat, majd jöhet az újabb fedőlakk és kész is.

FORRÁS: YOUTUBE - NAILS BY JEMA
FORRÁS: YOUTUBE - NAILS BY JEMA

Csillogó

Az alaplakk száradása után fesd pirosra a körmeidet két rétegben. Attól függően más-más lesz a végeredmény, hogy apró csillámos, vagy nagyobb glitteres körömlakkod van. A lakkból egy keveset kenj egy szivacsra, és azzal vidd fel körmeid végére a csillámot. Végül fedőlakkal fixáld.

FORRÁS: YOUTUBE - NAILS BY JEMA
FORRÁS: YOUTUBE - NAILS BY JEMA

Hópelyhes

Mint mindig, az alaplakkal kezdjük a manikűrt. Erre jöhet a két réteg piros körömlakk. Szükségünk lesz egy nagyon vékony díszítő ecsetre, amivel aprólékos munkát tudunk végezni. Ezüst csillámos körömlakkot, de egyszerű fehér színt is használhatunk a hópelyhek elkészítéséhez. Az díszítő ecsetre mindig csak egy kevés lakkot vegyél fel, inkább többször mártogasd, mint hogy elfolyjon a minta. Ez tényleg aprólékos munka, kell hozzá egy kis türelem. Ha ennyi időd viszont nincs, csak a gyűrűs ujjad körmeit fesd ki így, a többit hagyd egyszerűen pirosan. Az utolsó lépés a fedőlakk, ami fixálja és tartósságot biztosít a festésnek.

FORRÁS: PAULINASPASSIONS.COM
FORRÁS: PAULINASPASSIONS.COM