A tésztához valók:
- 38 dkg búzaliszt
- 25 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
Töltelék:
Ízlés szerint a kedvenc lekvárunk. Én a tavalyi barackot vettem elő, tegyétek ezt ti is!

A tészta:
Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel, és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, osszuk ketté, és a felét rakjuk hűtőszekrénybe 45 percre. Miután a tésztánk lehűlt, vegyük elő a cipót, és tegyük egy alaposan meglisztezett deszkára. Ügyeljünk rá, hogy ne csak a tészta alját lisztezzük, hanem a tetejét is.
Nyújtsuk félcentisre, és szaggassunk ki 6 cm-es szaggatóval 12 db linzerkarikát belőle. Lapátkanállal helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 Celsius-fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára. A tészta másik felével is járjunk el ugyanígy. Én karalábévájóval kanyarítottam ki a linzertészta közepét, de megoldhatjuk egy kiskanállal is.
A sütés végén hagyjuk kihűlni, és töltsük meg a lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
