A tésztához valók:

  • 38 dkg búzaliszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék:

Ízlés szerint a kedvenc lekvárunk. Én a tavalyi barackot vettem elő, tegyétek ezt ti is!

FORRÁS: ROBERTO KONYHÁJA
FORRÁS: ROBERTO KONYHÁJA

A tészta:

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel, és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, osszuk ketté, és a felét rakjuk hűtőszekrénybe 45 percre. Miután a tésztánk lehűlt, vegyük elő a cipót, és tegyük egy alaposan meglisztezett deszkára. Ügyeljünk rá, hogy ne csak a tészta alját lisztezzük, hanem a tetejét is.

Nyújtsuk félcentisre, és szaggassunk ki 6 cm-es szaggatóval 12 db linzerkarikát belőle. Lapátkanállal helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 Celsius-fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára. A tészta másik felével is járjunk el ugyanígy. Én karalábévájóval kanyarítottam ki a linzertészta közepét, de megoldhatjuk egy kiskanállal is.

A sütés végén hagyjuk kihűlni, és töltsük meg a lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.

Baracklekváros linzer
Baracklekváros linzer