Hozzávalók:

  • 2 és 1/4 csésze liszt
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 1 és 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékletű
  • 55 gramm krémsajt
  • 1 és 1/2 csésze cukor
  • 2 tojás nagy
  • 2 teáskanál vörös ételfesték
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3/4 csésze porcukor

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd tedd félre. Egy másik nagyobb tálban elektromos habverővel verd habosra a vajat, a krémsajtot, a cukrot és a tojásokat. Ezután add hozzá a vanília kivonatot és az ételszínezéket, majd óvatosan forgasd bele a száraz hozzávalókat. A kész homogén masszát fedd le és tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy könnyebben tudd formázni.

Amikor letelt a pihentetési idő, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. A masszából formálj kis labdácskákat, forgasd meg porcukorban, majd tedd a tepsibe. 10-12 perc alatt süsd őket készre.

Jó étvágyat!