Rögtön puha mézeskalács recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 125 ml méz
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1/2 tasak mézeskalács fűszerkeverék

Cukormázhoz:

  • 2 csésze porcukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ezután a száraz hozzávalókat keverd alaposan össze, majd tedd bele a tojást, a mézet és a margarint. Kézzel addig gyúrd, míg teljesen homogén állagúvá nem válik. Nem szükséges pihentetni – ha netán túl puhának érzed, csak akkor tedd be a hűtőbe egy órára. Nyújtsd ki kb. 1 centiméter vastagságúra, szaggass ki belőle hópehelyformákat, majd tedd a sütőlapra, és mehet is a sütőbe kb. 10 percre.

A cukormázhoz a három alapanyagot tedd egy tálba és addig keverd habverővel, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Tedd cukrász zsákba, és kezdődhet is a díszítés. Fontos, hogy a cukormázat, csak a teljesen kihűlt mézeskalácsokra szabad rátenni.

Azonnal fogyasztható!