Vörös bársonytorta recept

Hozzávalók:

  • 3 csésze  liszt
  • 1 3/4 csésze cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze kockára vágott vaj
  • 3 tojás
  • 1 csésze író
  • 1 - 2 evőkanál piros ételszínezék
  • 1 evőkanál vanília kivonat

Bevonat:

  • 25 dkg krémsajt vagy mascarpone (szobahőmérsékletű)
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kézi robotgép segítségével verd habosra a vajat és a cukrot, majd mehet bele a tojás. Ezután add hozzá az ételszínezéket, a vanília kivonatot, majd szitáld bele a kakaóport. Az írót – amiben előtte elkeverted a sót - egy spatula segítségével forgasd össze a masszával, majd ismét vedd kezedbe a szitát és azon át óvatosan keverd bele a szódabikarbónával vegyített lisztet is.

Attól függően, hogy hány réteges tortát szeretnél, helyezd el a vörös masszát a sütőpapírral bélelt sütőformákban – érdemes három lapot sütni. 22-25 perc alatt készre sülnek. Hagyd egy rövid ideig a formában hűlni őket, majd óvatosan fordítsd ki belőlük és hagyd tovább hűlni.

A máz elkészítése

A krémsajtot keverd el a porcukorral és a vaníliával. Egy másik tálban a hideg tejszínt kezd el alaposan felverni, majd add hozzá a krémsajtos masszát, és verd keményre.
Miután a tortalapok kihűltek, kend a rétegek közé, majd végül a torta külsejére a krémsajtos mázat. A tetejét megszórhatod a szétmorzsolt tészta maradékával – ha lett ilyen -, de piros gyümölccsel is díszítheted.

Jó étvágyat!