Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 40 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 4 db tojás
  • 3 dl laktózmentes tej
  • 10 dkg laktózmentes vaj
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 dkg xilit vagy gyümölcscukor

Karácsonyváró tej- és gluténmentes gofri
Karácsonyváró tej- és gluténmentes gofri FORRÁS: ROSTÁS RÓBERT

Elkészítése:

Olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, majd hagyjuk langyosra hűlni. Üssük a tojásokat egy magasfalú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a langyosra hűtött vajat, a cukrot és a csipet sót. Majd gépi habverővel verjük fel, szitáljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk csomómentesre. Forrósítsuk fel a goffrisütőt, és egy közepes méretű merőkanállal adagoljuk a tésztát a sütőlapokra. Csukjuk rá a tetejét, körülbelül 4-5 perc alatt fog szép barnára sülni a gofri.

FORRÁS: ROSTÁS RÓBERT
FORRÁS: ROSTÁS RÓBERT

Tapasztalatom szerint érdemes az első perc környékén kinyitni a sütőt, mert keletkezik egy kevés gőz. Jó ha ez eltávozik, mert ez által lesz majd finom ropogós a gofrink. Ízlés szerint tálalhatjuk fagyival, juharsziruppal, gyümölccsel vagy mogyorókrémmel. A karácsonyi hangulat kedvéért egy kevés fahéjat is szórhatunk rá.