Hógolyó desszert recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7,5 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj, szobahőmérsékletű
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál víz (ízlés szerint ez lehet narancsvíz is)
  • 15 dkg apróra őrölt dió
  • csipet só

A „havas” bevonathoz:

  • porcukor
  • víz (ízlés szerint ez lehet narancsvíz is)

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

Tedd a vajat egy tálba, majd add hozzá a porcukrot, a vanília kivonatot és a vizet, majd habosítsd fel kézi habverővel. Ezután mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a só és a dió. Ezt kézzel dolgozd össze, majd formálj a tésztából apró golyócskákat – ha kell enyhén vizezheted a kezedet közben, de ne használj sokat, mert túlzottan ellágyíthatja.

A golyókat tedd a tepsibe és süsd körülbelül 15-17 percig, majd vedd ki és hagyd hűlni. 30-40 perc elteltével kezdődhet is a hógolyók kialakítása: Spricceld le őket vízzel, majd forgasd bele a porcukorba.

Készen is vagy, jó étvágyat hozzá!