Hozzávalók:
Tortaalap
- 1 csésze vaj lágyítva
- 1/2 csésze margarin
- 3 csésze cukor
- 5 nagy tojás szobahőmérsékleten
- 3 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 csésze tej szobahőmérsékleten
- 1/2 csésze írószobahőmérsékleten
- 2 teáskanál vanília kivonat
Krém
- 375 g margarin lágyítva
- 475 g porcukor
- 45 ml tej
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet só

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
Tortaalap elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készítsd elő a három 23 centiméter átmérőjű sütőformát: vajazd és lisztezd ki őket.
- Keverd össze a vajat és a margarint elektromos habverővel, míg fényessé és habossá nem válik. Ezt követően lassan add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat.
- Szitáld át a lisztet, majd keverd el benne a sütőport és a sót. Öntsd össze a tejet és a vaníliát, és egy villával alaposan keverd el, majd add hozzá a vajas masszához. Végül dolgozd el a száraz hozzávalókat is benne.
- Amikor már teljesen homogén masszát kaptál, állítsd le a keverőt. Az így kapott tésztát oszlasd el a három sütőformában, és süsd 25-30 percig, vagy tűpróbáig.
- Miután kihűlt, a krémmel rétegezd, majd borítsd be vele a külsejét.
Krém elkészítése
Egy robotgép segítségével, közepes fokozaton keverd el a vajat. Ez körülbelül 5-6 percig fog tartani, ekkorra válik szép krémessé. Ezután add hozzá a porcukrot, a sót, a vanília kivonatot és a tejet, majd keverd tovább ugyanazon a fokozaton további 8-10 percig.
Jó étvágyat!