Hozzávalók:

Tortaalap

  • 1 csésze vaj lágyítva
  • 1/2 csésze margarin
  • 3 csésze cukor
  • 5 nagy tojás szobahőmérsékleten
  • 3 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze tej szobahőmérsékleten
  • 1/2 csésze írószobahőmérsékleten
  • 2 teáskanál vanília kivonat

Krém

  • 375 g margarin lágyítva
  • 475 g porcukor
  • 45 ml tej
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Tortaalap elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készítsd elő a három 23 centiméter átmérőjű sütőformát: vajazd és lisztezd ki őket.
  2. Keverd össze a vajat és a margarint elektromos habverővel, míg fényessé és habossá nem válik. Ezt követően lassan add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat.
  3. Szitáld át a lisztet, majd keverd el benne a sütőport és a sót. Öntsd össze a tejet és a vaníliát, és egy villával alaposan keverd el, majd add hozzá a vajas masszához. Végül dolgozd el a száraz hozzávalókat is benne.
  4. Amikor már teljesen homogén masszát kaptál, állítsd le a keverőt. Az így kapott tésztát oszlasd el a három sütőformában, és süsd 25-30 percig, vagy tűpróbáig.
  5. Miután kihűlt, a krémmel rétegezd, majd borítsd be vele a külsejét.

Krém elkészítése

Egy robotgép segítségével, közepes fokozaton keverd el a vajat. Ez körülbelül 5-6 percig fog tartani, ekkorra válik szép krémessé. Ezután add hozzá a porcukrot, a sót, a vanília kivonatot és a tejet, majd keverd tovább ugyanazon a fokozaton további 8-10 percig.

Jó étvágyat!