Láva sütemény recept

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál margarin
  • 110 gramm fehér csokoládé 
  • 1 csésze cukor 
  • 2 nagy tojás 
  • 2 nagy tojássárgája
  • 1 evőkanál piros folyékony ételszínezék 
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
  • 6 evőkanál liszt

FORRÁS: FOODIETU.COM
FORRÁS: FOODIETU.COM

Elkészítés:

Vajazd ki a sütőformát, és melegítsd elő a sütőt 230 fokra.

Vízgőz felett olvaszd fel a margarint és a fehér csokoládét, majd keverd simára. Ha teljesen megolvadtak, add hozzá a cukrot, és keverd tovább addig, míg teljesen homogén állagúvá nem válik a massza.

A két tojást és a két tojássárgáját egy nagy tálban könnyedén verd fel, majd add hozzá az ételszínezéket és a cukrot. Verd habosra.

Ezután a csokis-margarinos masszához egy spatula segítségével add hozzá a tojásos keveréket, majd forgasd bele a lisztet és a kakaóport is.

Oszlasd el egyenletesen a tésztát a sütőformában, majd tedd be az előmelegített sütőbe 14-15 percre – akkor jó, ha a szélei és a teteje szépen megsült, de a belseje még folyós. Miután elkészült, hagyd kb. 2 percet állni, majd fordítsd ki egy tálra. Azonnal fogyasztandó!

TIPP: Tálaláskor megszórhatod porcukorral és kínálhatsz mellé málnát vagy epret.

Jó étvágyat!