Hozzávalók

  • 50 dkg áttört tehéntúró
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1,5 + 2 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsokoládé

Fehércsokoládés túrótorta
Fehércsokoládés túrótorta FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Elkészítés

Elsőként a csokis krémet kell elkészíteni. A fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az előre felmelegített habtejszínnel alaposan összedolgozzuk. Az így kapott krémet pihentessük pár óráig a hűtőben.

Az olvasztott vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan elkeverjük, majd összedolgozzuk a tejföllel, végül pedig hozzáadjuk az alaposan áttört túrót. Ezután mehet bele a már előre elkészített fehércsokis krém.

Egy másik tálban a tejszínt és a zselatin fixet hirtelen összekeverjük, majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk a túrós masszához.

Ezzel a torta kész is, már csak a kapcsos tortaformába kell átönteni, és egy éjszakát pihentetni. Érdemes a tetejét lefedni például alufóliával, hogy a hűtőben lévő egyéb aromák ne járják át a tortát.

Másnap kedvünkre díszíthetjük akár gyümölccsel, színes zselatinnal, marcipánnal. De önmagában is megállja a helyét.

Jó étvágyat!