Hozzávalók:

  • 450 g natúr joghurt
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek zselatin, 12 g mazsola
  • 0,25 ek őrölt gyömbér
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 közepes db narancs

FORRÁS: THINKSTOCK
FORRÁS: THINKSTOCK

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük a tejjel, a tejszínnel, cukorral, a fűszerekkel, és egy lábasban feltesszük melegedni. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük kevergetve, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezután néhány evőkanálnyit kivéve belőle, feloldjuk benne a zselatint, kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a többihez, tovább keverjük. Kis tálkák alján elosztjuk a mazsolát, ráöntjük a joghurtos krémet és éjszakára betesszük a hűtőbe.

Elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
Elkészítési idő: 25 perc