Advent a Városháza parkban

Ingyenes programok a vásár fűtött hüttéjében: gyerekelőadások, kézműves foglalkozások és élő koncertek várnak minden korosztályt. A téli fesztivál a „Családok évéhez” kapcsolódik, fókuszában a gyermekek ünnepre való felkészítése áll. A „Környezettudatos karácsony” elnevezésű program célja, hogy a gyerekek megtanulják: nemcsak a készen vásárolt ajándék lehet szép és értékes, hanem az is, amit maguk készítenek. Ezért a gyerekek által, természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből készített stilizált karácsonyfák kültéri installációként kerülnek kiállításra a fényligetté változott parkban.

A zárónapon, december 2-án 17 órakor Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes meggyújtja az első gyertyát a főváros legnagyobb adventi koszorúján, ezzel egy időben pedig városszerte felgyúlnak Budapest díszfényei az Andrássy úton, az Oktogonnál, a Liszt Ferenc téren, a Nagymező utcában, a Vörösmarty téren, a Váci utcában, az Erzsébet téren, a Batthyány és Clark Ádám téren és kezdetét veszi az ünnepi felkészülés időszaka.

Időpont: 2018. november 3-tól december 2-áig
Helyszín: Budapest, Városháza park

Adventi- és karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

FORRÁS: MTI, Mohai Balázs
FORRÁS: MTI, Mohai Balázs

Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal várja az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén. A program ingyenes, nincsen belépőjegy a helyszín területére.

Időpont: 2018. november 9 – december 30.
Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér

Adventi ünnep a Bazilikánál

A budapesti Szent István tér pompás köntösbe öltözik, zsibongással telik meg, a Bazilika pedig monumentális fényfestést húz magára. A meseországot idéző vásárban minden nap ingyenes korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik, valamint hétvégente ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a kicsik. A Bazilika homlokzata minden nap sötétedéstől pompás fényárba borul, hogy a látogatók Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát tekinthessék meg. Egyedülálló kulturális programsorozattal, kézműves foglalkozásokkal, flash-mobbal és meglepetés koncertekkel is készülnek a szervezők.

Időpont: 2018. november 24 – január 1.
Helyszín: Budapest, Szent István tér

Adventi kastélynapok

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

A Gödöllői Királyi Kastély karácsony közeledtével ünnepi díszbe öltözik és adventi programok sokaságával várja a látogatókat. A lovardában december második hétvégéjének mindkét estéjén különleges zenei csemege várja a közönséget, de lesz kézműves vásár, ajándékkészítés, interaktív meseelőadások és természetesen az ünnepi finomságok sem maradhatnak el. Egyébként valamivel karácsony után is érdemes a gödöllői kastélyba ellátogatni, mert december 28-án Erzsébet királyné karácsonyán megtudhatjuk, hogyan is ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai.

Időpont: 2018. december 12-16.
Helyszín: Gödöllő, Királyi Kastély

Magyarok karácsonya

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Ismét ünnepelni hívnak minden magyart a nemzet karácsonyfája alá, az ópusztaszeri Magyarok Karácsonyára. A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését.

Időpont: 2018. december 14.
Helyszín: Ópusztaszer, Szoborkert

Adventi forgatag

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

A tavalyi évben indul rendezvény immár második ízben kerül megrendezésre. Idén könnyűzenei programokkal, interaktív gyerekműsorokkal, játszóházzal, tűzzsonglőrökkel, bűvészmutatványokkal, utcabállal várják az érdeklődőket.

Időpont: 2018. december 15.
Helyszín: Tokaj, borvidék