Amikor beköszönt a december, minden egy kicsit meghitté válik. Ha kényelmes tempóban szerezzük be az ajándékokat és az ünnep elengedhetetlen kellékeit, egy igazán rohanásmentes, bensőséges időszaknak nézhetünk elébe. A készülődésnek is megvan a maga varázsa, a fagyos időben pedig igazán tökéletes program lehet, ha esténként egy kicsit bekuckózunk egy bögre forró itallal, majd kezünkbe veszünk egy olyan könyvet, amely még inkább az ünnepre hangol. Most megmutatjuk, idén miket szerezz be a könyvesboltból akár ajándékba, akár a saját könyvtáradba.

J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek

Book24.hu
Book24.hu

Sokan tudják, J. R. R. Tolkien milyen csodálatos világokat tud létrehozni. Elég csak A gyűrűk ura varázslatos alakjaira vagy az általuk beszélt nyelvekre gondolni. Gyermekeinek is egy egész mesevilágot épített fel, mely a karácsonyhoz kötődik. Az első levél 1920-ban érkezett Karácsony apótól, aki sokat írt segítőjéről, a jegesmedvéről, titkáráról, a manóról, valamint számos eseményről, ami vele megesett. A szerző természetesen számos rajzot is mellékelt a levelekhez, a varázslatos kötet is az ő illusztrációival készült. Nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is igazi élmény. A kötetet a Cartaphilus Kiadó Kft. kiadásában 3290 forintért lehet megvásárolni.

Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól

bernathjozsef.com
bernathjozsef.com

Mint minden ünnepnek, a karácsonynak is megvannak a maga megszokott ízei. Vezethetünk be újításokat, de mindig visszatérünk a nagymamáink és anyukáink klasszikusaihoz. A szívet melengető ízeket most Bernáth József séf hozza be az otthonunkba. Ahogy a könyv fülszövegében is írja: sokszor ezekhez a legnehezebb megbízható receptet találni, éppen ezért ő most megmutatja a nagymamáink és édesanyáink féltve őrzött praktikáit. A kötet 54 finomsághoz ad útmutatást. A könyvet a Boook Kiadó Kft. adta ki, és 5490 forintért lehet megvásárolni az üzletekben.

Charles Dickens: Karácsonyi ének

moly.hu
moly.hu

Igazi klasszikusnak számít Dickens története, ám ne gondoljuk, hogy ettől unalmas lesz. Scrooge úrnál nehéz fösvényebb és rosszindulatúbb alakot találni az irodalomban. A karácsony sem melengeti meg fagyos szívét, ám látomásaiban olyan helyzetek elé néz, melyekkel rádöbben jelen életének sivárságára. A történet segít abban, hogy mi is egy kicsit más szemmel lássuk a körülöttünk lévő világot. A mű többek között az Európa Könyvkiadó Európa Diákkönyvtár sorozatában is megjelent, melyet akár 900 forintért is beszerezhetünk.

Agatha Christie: Karácsonyi krimik

libri.hu
libri.hu

A krimi nagy alakjának könyveiről nem épp a karácsonyi csodavilág jut eszünkbe, ugye? Ám műveiben sokszor megjelenik legbensőségesebb ünnep. Ezeket a történeteket gyűjtötték egy kötetbe, így láthatjuk, hogy tölti az ünnepeket például mindenki kedvenc detektívje, Hercule Poirot vagy épp a szemfüles Miss Marple. A nem mindennapi hátborzongató kötetet az Európa Könyvkiadó adta ki és 3990 forintért vihetjük haza.

E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

gyermekkonyvek.co.uk
gyermekkonyvek.co.uk

Sokszor elfelejtjük, hogy a Diótörőt nemcsak a balettelőadáson érdemes megnézni Csajkovszkij átütő zenéjével, hanem könyvben is felejthetetlen élményt nyújt. Nem bánjuk meg, ha a gyerekeket bevonjuk ebbe a különleges mesevilágba. A Diótörő és az Egérkirály harca lebilincseli a csemetéket, a felnőtteket pedig visszarepíti a saját gyerekkorukba. Akár karácsony estéjén, akár néhány nappal előtte érdemes a jó meleg szobában elmélyedni a gyerekekkel ebben a különös történetben. A mű a Ciceró Könyvstúdió Kft. gondozásában 2490 forintért lehet a miénk.

Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

moly.hu
moly.hu

Az ünnepek alatt mindenki jobban vágyik a szeretetre és egy kis romantikára. A történet középpontjában a fiatal özvegy, Holly Brown áll, aki elvállalja, hogy vigyáz egy házra a lancashire-i lápvidéken karácsonykor. Mivel nem a kedvence az ünnep, tökéletes lehetőségnek érzi, hogy távol tartsa magától a karácsonyi forgatagot. Ám arra nem számít, hogy éppen itt köszönt majd be életébe újra a szerelem. A könyv finomam hozza be otthonunkba a romantikát, a telet és az ünnep varázsát. A Karácsonyi szerelmet Magyarországon a Könyvmolyképző Kiadó Kft. jelentette meg, és 3599 forintért vásárolható meg.