Az élet csodaszép
A film, ami könnyeket csal a szemedbe, ugyanakkor ráébreszt arra, hogy mi is igazából a karácsony lényege. A Frank Capra rendezésében készült megható mozi után melegség önti el az embert, és elkezd újra hinni a karácsonyi csodában. Persze ahhoz, hogy ilyen hatást tudjon végül kiváltani, előbb végig kell menni egy családapa, vagyis George Bailey drámáján, aki annyira kétségbeesett és kiábrándult, hogy öngyilkosságot akar elkövetni, éppen szenteste előtt. Clarence nevű őrangyala azonban megmutatja neki, milyen fontos szerepet is tölt ő be a család életében, és milyen lenne a világ, ha ő nem élne, ami felnyitja George szemét.

Négy karácsony
Egy sznob pár, akik azt hiszik, pontosan tudják, milyen életet szeretnének, és azt is, kik nem kaphatnak benne helyet: kizárták a családjukat. Minden évben elhitetik szeretteikkel, hogy önkéntes munkák miatt nem érnek rá együtt karácsonyozni velük, ám a legutóbbi tervük nem sikerült. A reptéren lebuknak, így kénytelenek mindenkit sorra látogatni, és szép lassan rájönnek, hogy hiába hordták annyira fent az orrukat, és hiába érezték magukat különbnek a szeretteiknél, az ő kapcsolatuk az, ami tele van hazugságokkal és csalással.

Túlélni a karácsonyt
A család és a szeretet ünnepén Drew Latham magára marad. A menő és rideg üzletember nem akarja magányosan tölteni a karácsonyt, de hamar rá kell ébrednie, hogy egyetlen igaz barátja sincs, aki befogadná őt az ünnepekre. Szomorú és elkeseredett lépésre szánja el magát, végül fizet egy családnak csak azért, hogy ne kelljen egyedül ücsörögnie a fa mellett. Azt hihetnénk, ezek a tapasztalatok megváltoztatták az egocentrikus férfit, ám mivel megvásárolta a családot, úgy gondolja, minden az ő kénye-kedve szerint történhet majd, ezzel pedig rémálommá teszi az ünnepet. Nos, ez nem az a tipikus karácsonyi film, ami melegséggel tölti el az embert, de kétségtelenül jókat lehet szórakozni a zűrzavaron, amit Drew Latham teremt.

Aludj csak, én álmodom
Lucy magányos jegyárusként tengeti a napjait, és közben folyton egy férfiről álmodozik, akit mindennap lát a metróhoz rohanni. Az élete azonban egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor ez a csinos idegen, vagyis Peter a sínek közé esik, Lucy pedig a segítségére siet. A kórházba is követi a kómába esett férfit, akinek hamarosan a népes családja is megjelenik. Egy nővér Peter menyasszonyaként mutatja be Lucyt a családnak, a bonyodalom pedig innentől fogva elkerülhetetlen. A magányos lány hirtelen egy szeretettel teli családba csöppen, amilyenben neki soha nem volt része, így nem képes bevallani, hogy semmi köze a kórházban fekvő férfihoz. És ha ez még nem lenne elég, Lucy beleszeret Peter bátyjába. És miközben Peter alszik, Lucy az, aki álmodik.

Karácsonyi fények
Amerika egyik ma már népszerű és elismert festőművészének pályakezdő éveibe nyerhetünk bepillantást. Az életrajzi ihletésű film azzal kezdődik, hogy Thomas Kinkade hazaérkezik a karácsonyi szünetre édesanyjához és testvéréhez az egyetemről, ám nem a szokásos, gondtalan hangulat fogadja. Rá kellett döbbennie, hogy szörnyű bajban vannak: elárverezhetik a házukat. Thomas úgy dönt, mindenáron megpróbálja megakadályozni, hogy ez megtörténjen. Festői munkát vállal, egy romos raktárépületre varázsol gyönyörű, utcai csendéletet, közben egy öreg mestertől, Glentől tanulja az élet és a szakma rejtelmeit. A család nehéz helyzetén azonban már csak a csoda segíthet, ami mikor máskor történne meg, ha nem karácsonykor.

Káosz karácsonyra
Charlotte Cooper úgy döntött, hogy tökéletes karácsonyt varázsol az egész családnak. Férjével negyven éve házasok, de csak ilyenkor látják vendégül a teljes rokonságot. A háziasszony nagy igyekezettel próbál hibátlan hangulatot teremteni, de a családtagok természetesen keresztülhúzzák a számítását. Lányuk egy teljesen idegen férfival játszatja el a vőlegénye szerepét, fiuk egyedülálló apukaként próbál helytállni, míg a nagypapa egy fiatal pincérnővel állít be a szeretet ünnepére. Ami ebből kerekedik, az pedig nagyon távol áll a tökéletességtől…