A legnépszerűbb jégpályák Budapesten

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

A Bazilikánál lévő jégpálya méretének megfelelően ez a lehetőség leginkább a kicsiké, de azért a felnőttek sem fognak unatkozni addig, amíg a gyerekek csúsznak: a hangulatos karácsonyi vásáron mindenki megtalálja a szórakozási lehetőséget. A Bálna 450 négyzetméteres pályáján azonban kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak, sőt! Amíg a nagyobbak koriznak, addig a kicsiket kézműves foglalkozásokkal is lekötik. Esténként pedig jégdiszkó várja a szórakozni vágyókat. A városligeti műjégpályát senkinek nem kell bemutatni: olyan, mintha egy mese díszletei között korcsolyáznánk. A város egyik legmenőbb pályájáért pedig irány Csepel: itt ugyanis nem csak körbe-körbe tudunk suhanni, a jégfolyosónak hála gyorsulhatunk, versenyezhetünk is akár. Az egyik legextrább és legexkluzívabb jégpályát egy elegáns Hold utcai hotel tetőteraszán találjuk. A panoráma lenyűgöző, az élmény pedig családias, hiszen egyszerre 20-25 főnél több nem tartózkodhat a 110 nm-es pályán.

A legfinomabb forralt borok lelőhelye

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

A legfinomabb forralt bor? Ízlés kérdése nyilván – mindenesetre mutatunk néhány helyet, ahol talán te is megtalálod az igazit. Például az ÉS Bisztró az ünnepi dekorációval ellátott teraszán lévő hütte-hangulatba mindenki azonnal beleszeret. Nem beszélve az isteni finom csillagánizsos és citrusos rozé borba… Egy pohár is elég ahhoz, hogy egy életre rabul ejtsen. A Várkert Bazár előtti karácsonyi vásárban találkozhatsz a Barkasával, ahol Monostor borház borait kóstolhatod meg, összesen 21 extra változattal kínálják az érdeklődőket. Szegfűszeggel, naranccsal, fahéjjal készítik a forralt bort a Pest-Buda Bistróban is - egy kiadós budavári séta után jól esik itt megmelegedni. A Móricz Zsigmond körtéren lévő 4Street Coffee borait is érdemes megkóstolni, ahogyan a DiVino borbár is remek ízesítésű nedükkel kedveskedik nekünk idén is. A klasszikus forralt bor lelőhelyek pedig mindig igazi jolly jokerek: talán kijelenthetjük, hogy a Vörösmarty téri vagy a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásári forgatagban esik a legjobban a forró ital.

Szánkóra fel!

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Minden havas napot érdemes kihasználni, így ha reggel kilesel az ablakon és azt látod, hogy hó borítja az utcát, öltözz, fogd a szánkód és irány a legközelebbi szánkózós hely! Például a Királydomb, ahol különböző meredekségű részen is kipróbálhatod magad. A Normafa és környéke igazi klasszikus szánkózós hely, a város egyik legkedveltebb pontja ilyenkor, így nem meglepő, hogy hétvégente általában nagy tömeg van. A Gellért-hegy a Rezeda utca végénél szintén kedvelt helyszín, ha szánkózásról van szó, míg a Tabán lankái is remekül kihasználhatóak a havas napokon. A Hármashatár-hegy környékét inkább autóval közlekedőknek ajánljuk nehezebb megközelíthetősége okán, de itt is többféle nehézségű pályát találhatunk. Ha a fővárostól messzebb merészkedünk, akkor Dobokókő, Zebegény, Visegrád vagy a Mátra lenyűgöző dombjaiban senki nem fog csalódni – a fáradtságot mindenképpen megéri!