A karácsonyfákkal sokszor az a baj, hogy túl harsányak, túl össze-visszák. A mindenféle színű díszek, a színes égősor egyszerűen fárasztó hatással bírhat az ünneplőkre. A túl sok részlet, a túlzó vibráció egy idő után oda vezethet, hogy ideje korán lebontod a fát. A most következő díszítési stílusban épp az a szép, hogy elsőre egyszerűnek tűnhet, pedig távolról sem az.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

A hó hópelyhekből, azok pedig egészen apró jégkristályokból állnak. Tehát az ilyenfajta díszítés esetén fontosak az apró részletek, az elegáns, nem túl harsány díszek összessége. Ugyanakkor pár kiemelkedően szemet vonzó, nagy karácsonyfadíszt ajánlott feltenni a fára, hiszen ezek nélkül unalmassá, egysíkúvá válhat az összkép.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK
FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Természetesen lehet csak ezüst és csak fehér is a fenyőfa, de a kettő vegyítésével érheted el a legtökéletesebb „legyen hó” hatást.

A díszítés lehet hézagos, a fa zöldjéből sokat mutató elrendezésű, de a sűrű, akár műhóval kiegészített is remekül tud mutatni. Az, hogy milyen formákat használsz, már csak rajtad múlik, bár érdemes a hópehely mintákkal, és a visszafogottan csillogó díszekkel bátran bánni.

1. Karácsonyfadísz fém szarvas - praktiker.hu 219 Ft, 2. Hang on hópehely - butlers.hu 1990 Ft, 3. Karácsonyi dísz Snow - kika.hu 999 Ft, 4. Sequins 2 db-os karácsonyfadísz szett - bonami.hu 3400 Ft, 5. 3 darabos függő dekoráció - ikea.hu 3990 Ft, 6. Karácsonyfa csúcsdísz - lakberendezes-ajandek.hu 990 Ft, 7. Csillámos dísz 3 db - mall.hu 2490 Ft
1. Karácsonyfadísz fém szarvas - praktiker.hu 219 Ft, 2. Hang on hópehely - butlers.hu 1990 Ft, 3. Karácsonyi dísz Snow - kika.hu 999 Ft, 4. Sequins 2 db-os karácsonyfadísz szett - bonami.hu 3400 Ft, 5. 3 darabos függő dekoráció - ikea.hu 3990 Ft, 6. Karácsonyfa csúcsdísz - lakberendezes-ajandek.hu 990 Ft, 7. Csillámos dísz 3 db - mall.hu 2490 Ft FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Egy ilyen karácsonyfa megnyugtatja a szemet és a lelket, alatta csodaszépen virítanak a színesebbnél színesebb ajándékcsomagok, a következő évben pedig könnyen feldobható valamilyen erőteljes szín beépítésével. Röviden: nem tévedhetsz vele.